Lasagne met boerenkool/palmkool en paddenstoelen

ingrediënten

300 g boerenkool of palmkool * 30 g boter * 500 g paddenstoelen, in plakjes  * 2 teentjes knoflook * blaadjes van tijm * lasagnebladen * 20 g parmezaanse kaas of harde geiten-/schapenkaas * olijfolie * zeezout en versgemalen peper * 750 ml melk * laurierblad * 1 ui, grof gesneden * 1 stengel bleekselderij, grof gesneden * 50 g ongezouten boter * 50 g bloem * 2 tl dijonmosterd *

bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C. Maak bechamelsaus van de melk, bloem, boter, laurierblad, ui, bleekselderij en peper. Scheur de boerenkool of palmkook in grove stukken. Doe in een grote pan en schenk er water bij zodat de kool net onderstaat. Voeg zou toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat 2-3 minuten zachtjes koken tot kool gaar is. Giet af.

Verhit de helft van de boter op middelhoog vuur in een grote, brede pan. voeg de paddenstoelen toe en doe er zout en peper overheen. Zet het vuur hoger en bad de paddenstoelen in 5 - 10 min. Roer de helf van de knoflook erdoor en de helf van de tijm en bak nog een minuutje mee. Doe in een schaal. 

roer ongeveer de helft van de bechamelsaus door de boerenkool. Verdeel de heflt van de overgebleven bechamelsaus over de bodem van een ovenschaal. Leg hier lasagnebladen op en lepel de boerenkool erop. Voeg nogeen laag lasagnebladen toe en dan de paddenstoelen. Maak af met een laatste laag lasagnebladen en de rest van de bechamelsaus. 

Strooi de kaas erover en besprenkel met olie. Zet in de oven zoals voorgeschreven op lasagnepak. 

Bron: 
Veg!, Het River Cottage boek