Macaroni met bloemkool, broccoli en boterboontjes

Ingrediënten

 

1 bloemkool

1 broccoli of broccoliroosjes

Grote hoeveelheid boterboontjes

Look

Ui/sjalot

Sojamelk

Bloem

Geraspte kaas (emmentaler, geitenkaas, …)

Boter

Peper/zout

Peneermeel of oud brood

Olijfolie

Tijm

 

Bereiding

Snij de groenten in kleine stukken. Kook ze heel eventjes in een ruime pot water en zout tot ze beetgaar zijn. Breng in een andere pot water aan de kook voor de macaroni.

Snij de ui/sjalot en fruit ze in wat boter. Doe er een teentje lok bij.

Maak de kaassaus: smelt boter, doe er bloem bij zodanig dat de boter helemaal oplost in de bloem. Bak dit even aan en doe er in kleine hoeveelheden melk bij tot je een mooi saus krijg. Breng tot het kookpunt en doe er dan de kaas bij (hou kleine hoeveelheid over voor de afwerking). Proef en kruid bij. Voeg eventueel nog melk toe. Doe er de ui en de look bij.

 

Verkruimel het brood, een teentje look, 2 EL olijfolie en wat gehakte tijm in de blender.

 

Meng tot slot de groenten en de pasta door elkaar en doe ze in een grote ovenschaal Giet er de saus over. Bestrooi met het broodkruim en werk af met een beetje kaas. Zet alles onder de grill

 

 

Ook lekker met: boschampignons voor extra proteïnen! 

Door: 
Sophie