Witloofcrumble
ingrediënten
200 g macaraoni * 185 ml room * 300 ml melk * 200 g geraspte oude kaas (bv. Oud Brugge) * 400 g tofugehakt * 50 g grof gehakte pistachenoten * 6 à 8 stronken witloof *
70 g brood * 1 el tijm * 1 teentje knoflook * 1 el olijfolie
bereiding
kook de macaroni voglens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.
Voeg de room, melk en 160 g kaas toe. Laat op een zacht vuurtje 3 à 4 minuten al roerend garen (tot de kaas gesmolten is en je een mooie massa krijgt)
Bak het tofugehakt in een pan aan. Stoom de witloofstronken gedurende 6 minuten en snijd ze in 4.
Cutter in een blender het brood, de tijm, de knoflook en de olijfolie. Vul een ovenschaal met een laagje pasta, daarom het tofugehakt en de noten, daarboven de witloof en ten slotte de crumble.
Zet de ovenschaal in de oven onder de grill tot er een krokant laagje komt.
Je kunt de pasta ook vervangen door aardappelblokjes