Wat & waarom

 

 

Het Wijveld is een zelfoogstboerderij van groenten, kruiden en kleinfruit. Het is gelegen aan de Kwadenplasstraat in Destelbergen, vlakbij de wijk Westveld in Sint-Amandsberg. Je betaalt aan het begin van het seizoen een vast bedrag en kan hiervoor het hele seizoen zélf groenten, kruiden en kleinfruit komen oogsten op het veld. In een gezin moet elk lid meedoen. Je kookt immers voor het hele gezin.
Zelf oogsten is niet moeilijk. Richtlijnen krijg je via mail en op het veld. Op deze manier haal je superverse, smaakvolle groenten in huis. Je eet met de seizoenen mee. Kinderen ondervinden dat groenten niet uit de supermarkt komen. Via activiteiten (picknick, meewerkdagen, evaluatievergadering...) krijg je de kans om elkaar en ook de boeren te leren kennen.  
Maar bovenal is dit een prachtig engagement  Je kiest voor biologische landbouw: landbouw met respect voor het milieu, voor onze gezondheid en voor die van de toekomstige generaties! Het veld ligt vlakbij, je komt bij voorkeur te voet of met de fiets. Er is geen tussenhandel, geen nutteloos vervoer. De groenten worden niet verpakt, je brengt je eigen mand of tas mee.
     

Respect ook voor de boeren die voor je groenten zorgen. Door vooraf te betalen verzeker je ons van een inkomen voor het hele seizoen. Wij kunnen ons volop aan het telen van je groenten wijden en hoeven ons geen zorgen te maken over afzet of schommelende marktprijzen. Op deze manier wordt ook het oogstrisico gedeeld. Dat is eerder beperkt in dit systeem: het gaat om meer dan 70 verschillende groenten en kruiden. Gaat er een teelt wat minder, er staan er nog een boel andere klaar.

Hebben we je warm gemaakt? Stuur dan een mailtje naar info@wijveld.be en wij sturen je meer info terug.

Boeren Dave en Michiel