augurken inmaken
ingrediënten
augurken
weckpotten met zeker 1 liter inhoud
inmaakkruiden zakje van 10 gram of zelf gemaakte inmaakkruiden: jeneverbessen, mosterdzaad, tijm, rozemarijn, ...
witte natuurazijn
zout
suiker (100 gram suiker op 1 liter natuurazijn) of ander zoetstof
bereiding
Was de augurken goed en zet de augurken 24 uur lang in een oplossing van zout met water. (Voor elke liter water moet u 75 gram zout toevoegen)
Spoel ze daarna goed af in onder koud stromend water.
U kunt de augurken heel in de potten doen of in schijven. In schijven kunt u natuurlijk veel meer augurken inmaken.
Vul de pot met zoveel mogelijk augurken. Als u inmaakkruiden heeft voeg deze toe.
Zoals wij al aangaven, inmaakkruiden zijn niet nodig maar wel lekker.
U kunt nu op 2 manieren te werk gaan:
Verwarm de azijn met de suiker zodat de suiker opgelost is giet het azijnmengsel in de weckpot tot helemaal aan de rand van de weckpot.
Sluit de weckpot goed af en laat het 2 maanden op een koele en donkere plaats staan.