Gevulde uien met linzen
Lekker met aardappelpuree
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 uien (grote)
- 150 g linzen, rode
- 2 takjes tijm (blaadjes)
- 1 teentje knoflook
- zonnebloemolie
- peper
- zout
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C. Pel de uien en kook ze 15 minuten in licht gezouten water. Laat ze uitlekken. Snij er het hoedje af, haal er voorzichtig het binnenste uit en hak dat fijn.
- Spoel de linzen, kook ze 10 minuten in licht gezouten water en laat ze goed uitlekken.
- Pel en snipper de knoflook. Meng met de linzen, gehakte ui, tijm, peper en zout. Vul er de uitgeholde uien mee en zet er daarna het hoedje weer op.
- Schik de uien in een ingevette ovenschaal en besprenkel ze met olie. Schuif 20 tot 25 minuten in de oven.