Gevulde uien met linzen

Lekker met aardappelpuree 

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 uien (grote)
  • 150 g linzen, rode
  • 2 takjes tijm (blaadjes)
  • 1 teentje knoflook
  • zonnebloemolie
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Pel de uien en kook ze 15 minuten in licht gezouten water. Laat ze uitlekken. Snij er het hoedje af, haal er voorzichtig het binnenste uit en hak dat fijn.
  2. Spoel de linzen, kook ze 10 minuten in licht gezouten water en laat ze goed uitlekken.
  3. Pel en snipper de knoflook. Meng met de linzen, gehakte ui, tijm, peper en zout. Vul er de uitgeholde uien mee en zet er daarna het hoedje weer op.
  4. Schik de uien in een ingevette ovenschaal en besprenkel ze met olie. Schuif 20 tot 25 minuten in de oven.

 

 

 

Door: 
Jan-Yves Van Haverbeke