zoete tajine

ingrediënten


2 sjalotjes

3 rapen en/of koolrabi

enkele aardappelen

tuinbonen

2 - 4 wortels

chinese kool of een andere koolsoort

gedroogde vruchten: rozijnen, stukjes vijgen, stukjes dadels, studkjes abrikozen

kruiden: zeezout, komijn, Raz el Hanout, kaneel

look

olijfolie

afwerking: munt, bladpeterselie, koriander

 

bereiding

Dop de tuinbonen,  snij de rapen en aardappelen in ongeveer even grote stukken. Snij de wortels in 2. Snij de kool in grove stukken. Snij de gedroogde vruchten in 2-4 stukken Snij de sjalotjes in grove stukken. Plet de look

Bedek de bodem van de tajine met olijfolie. Leg eerst de raap en aardappel, daarop de tuinbonen, sjalot, wortels en bovenaan de kool. Strooi de kruiden over de groenten. Ook de look. Leg de gedroogde vruchten erop. Doe er water bij tot je het water net tussen de groenten ziet. Zet het deksel op de tajine en laat alles op een klein vuurtje garen.

 Werk af met gehakte munt, bladpeterselie en koriander.

 

Serveer met Marokkaans brood of couscous. 

Door: 
Sophie