paprika gevuld met bonen, knoflookyoghurt, Turkse pastasalade en een groen slaatje

ingrediënten 

8 grote verse paprika's * 1 el olijfolie * 2-3 sjalotes, fijngesneden * 2 teentjes knoflook, geplet * 150-200 g tomaten * 400 g bonen uit blik of tuinbonen,gekookt en ontdaan van velletje * bosje koriander, gesneden * 1 tl komijnpoeder * 1 tl gerookte paprikapoeder * zeezout en peper

6 el volle yoghurt of zure room * 1/2 teentje knoflook 

Turkse pasta * tomatenpuree of verse kerstomaatjes, gehalveerd * koriander, gesneden * bladpeterselie * munt * sjalot * citroen

Veldsla of een andere slasoort * 1/2 komkommer * 1/2 courgette * rucola * bieslook * koriander * peper en zout * citroen

bereiding

de paprika's:

Verhit de grill op de hoogste stand. Leg de paprika's op de bakplaat en gril ze tot het velletje zwart begint te worden. Draai ze af en toe. Laats ze staat tot ze wat afgekoeld zijn en verwijder de velletjes. Zorg dat de paprika heel blijft! Snij rond het steeltje, zodat je een deksel krijgt. Schraap alle zaadjes eruit. 

Verwarm de oven op 180°C. verhit de olie op vuur in een koekenpan en fruit de sjalot en de knoflook. Snij de tomaten doormidden en rasp ze boven de pan. Gooi het velletje weg. Laat paar minuutjes zachtjes koken. Haal van het vuur. 

Doe de bonen in een de pan en prak een deel ervan met een vork. Voeg de koriander, komijn en het paprikapoeder toe. Roer goed en breng op smaak met peper en zout. Schep het mengsel voorzichtig in de paprika's. Zet het deksel erop en leg ze in een ingevette ovenschaal, zo'n 20 min in de oven. 

Knoflookyoghurt: yoghurt losroeren met de geperste look, zout en peper. 

Turkse pastasalade. Kook de pasta volgens voorschrift. Fruit de sjalot in wat olijfolie. Voeg de tomatenpuree met wat water toe of de kerstomaatjes. Laat op zacht vuurtje sudderen met wat peper en zout en een beetje citroensap. Wanneer je een sausje bekomen hebt. Doe jer de koriander, bladpeterselie en munt bij. Meng de pasta onder de saus. 

Groen slaatje: rasp de komkommer en de courgette. Meng met de sla, rucola, gehakte bieslook, gehakte koriander. Sprenkel wat citroen erover. Kruid met peper en zout. Lekker met een fris groen slaatje en wat Turkse pastasalade! 

Door: 
Sophie
Bron: 
gedeeltelijk uit Veg! Het River Cottage boek