Bruschetta met tomatensalsa

 Fris hapje

 Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 stokbrood
  • 4 tomaten (rijp)
  • 3 tenen knoflook
  • basilicum
  • olijfolie
  • peper, uit de molen
  • fleur de sel

 

Bereidingswijze

  1. Pel en ontpit de tomaten, snij ze in kleine blokjes. Hak het basilicum. Pel en snipper 2 teentjes knoflook. Meng ze met de tomaten, het basilicum en de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Laat ten minste een uur marineren in de koelkast. Schep af en toe om.
  2. Snij het stokbrood schuin in plakken. Pel het resterende teentje knoflook en snij het doormidden. Wrijf er het brood mee in. Besprenkel het met olijfolie en gril het goudbruin.
  3. Lepel wat van de tomatensalsa over de bruschetta’s en serveer ze meteen.

 

 

 

 

Door: 
Leen Van Severen