curry van bloemkool en kikkererwten

ingrediënten

800 g bloemkool * 2 el zonnebloemolie * 3 uien, gesneden * 4 teentjes knoflook * 1 tl versgeraspte gember * 2 tl korianderpoeder * 2 tl komijnpoeder * snuf gedroogde chilivlokken * 2 steranijs * 400 g pruimtomaten uit blik * kikkererwten, geweekt en gekookt * 2 tl garam masala * flinke handvol verse koriander, gehakt * zeezout

bereiding

Verdeel de bloemkool in roosjes. Doe ze in een grote pan, bedek met koud water, voeg zout toe en breng flink aan de kook. Hiervan wordt de bloemkool halfgaar. NEem meteen van het vuur, giet af en houd de roosjes warm in de pan. Verhit de olie op middelhoog vuur in een grote pan. Fruit de uien, knoflook en gember. Voeg koriander, komijn, chilivlokken, steranij en zout toe. Bak 5 minuten mee. 

Doe de tomaten en hun sap en de gekookte kikkererwten bij de specerijen. Roer goed en voeg dan de gekookte bloemkool toe. Schenk er water bij tot bijna alles onder water staat. Breng aan de kook. Laat 5 - 10 min zachtjes sudderen tot bloemkool gaar is. Roer de garam masala en de helf van de gehakte koriander erdoor en proef of er nog zout en peper nodig is. 

Dien op met de rest van de koriander eroverheen. Serveer met rijst en naanbrood. 

Bron: 
Veg!, Het River Cottage boek