Macaroni met bloemkool, broccoli en boterboontjes
Ingrediënten
1 bloemkool
1 broccoli of broccoliroosjes
Grote hoeveelheid boterboontjes
Look
Ui/sjalot
Sojamelk
Bloem
Geraspte kaas (emmentaler, geitenkaas, …)
Boter
Peper/zout
Peneermeel of oud brood
Olijfolie
Tijm
Bereiding
Snij de groenten in kleine stukken. Kook ze heel eventjes in een ruime pot water en zout tot ze beetgaar zijn. Breng in een andere pot water aan de kook voor de macaroni.
Snij de ui/sjalot en fruit ze in wat boter. Doe er een teentje lok bij.
Maak de kaassaus: smelt boter, doe er bloem bij zodanig dat de boter helemaal oplost in de bloem. Bak dit even aan en doe er in kleine hoeveelheden melk bij tot je een mooi saus krijg. Breng tot het kookpunt en doe er dan de kaas bij (hou kleine hoeveelheid over voor de afwerking). Proef en kruid bij. Voeg eventueel nog melk toe. Doe er de ui en de look bij.
Verkruimel het brood, een teentje look, 2 EL olijfolie en wat gehakte tijm in de blender.
Meng tot slot de groenten en de pasta door elkaar en doe ze in een grote ovenschaal Giet er de saus over. Bestrooi met het broodkruim en werk af met een beetje kaas. Zet alles onder de grill
Ook lekker met: boschampignons voor extra proteïnen!