pickles

ingrediënten

1 verse augurk
½ bloemkool 
4 takjes selder 
4 wortelen 
1 bot verse zilveruitjes 
1 venkel 
1 pakje mini-maïskolfjes 
zeezout 

Voor de saus 1 l alcoholazijn 
6 el zachte mosterd 
3 el kandijsuiker 
50 g bloem 
1 el kurkuma 
het sap van een halve citroen

 

bereiding:
Maak de groenten schoon en snijd alles in kleine stukjes. Doe de groenten in een kom en strooi er flink wat zeezout overheen. Laat minstens 24 uur rusten in de koelkast. Het zout zal het overtollige vocht uit de groenten trekken. Het is dit vocht dat bacteriologisch bederf veroorzaakt. 
Spoel de groenten grondig en laat uitlekken. 
Meng alle ingrediënten voor de saus met een klopper. 
Spoel enkele inmaakpotten met kokend water. 
Verdeel de groenten over de potten en giet er de saus overheen. 
Laat de pickles minstens 2 weken rusten voor het eerste gebruik.