pompoencurry met courgette en scampi
Ingrediënten
400 g pasta
1 kleine courgette
1 kleine pompoen
1 ui
2 teentjes look, tijm
Currypoeder, kurkuma, zeezout
1 busje sojaroom
Scampi
Olijfolie
Bereiding
Haal de pitjes uit de pompoen. Snij de pompoen in kleine stukken. Plet 1 teentje look en doe dit samen met de pompoen, een theelepel grof zeezout in een pot met een bodem water. Doe een deksel op de pot en stoof het geheel gaar. Mix en voeg de room toe. Kruid met curry, kurkuma en tijm op smaak.
Breng ondertussen in een andere pot water aan de kook voor de pasta.
Snipper de ui en plet de look. Fruit in wat olijolie. Snij de courgette in zeer kleine stukjes en voeg die bij de ui. Bak beetgaar.
Voeg het courgettemengsel bij de pompoencurry. Proef of het geheel pittig genoeg is en kruid nodig bij.
Kruid de scampi met zout en curry. Laat olijfolie in een pan goed heet worden en doe de scampi erin. Bak kort en krokant de scampi aan beide kanten
Leg op bord een portie pasta, enkele lepels curry en enkele scampi.