Quiche van courgette en wortel (met zijdentofu)

Ingrediënten

1 gele of groene courgette

2 à 3 wortels

Enkele takjes tijm, bonenkruid

Bussel pijpajuin

1 pakje fetta ca 150 g

1 pakje zijdentofu ca 200 g

2 eieren of 4 eieren en 100 ml (soja)room als je geen zijdentofu gebruikt (voor een zwaardere quiche)

Bladerdeeg

 

Bereiding

Verwarm de oven op 180°C

Rasp de courgette en de wortels.

Mix de fetta met de zijdentofu en de eitjes (of de eieren en de room).

Hak de pijpajuin, tijm en het bonenkruid

Doe de geraspte groentjes, de kruiden en het fetta-ei mengsel bij elkaar.

Kruid nog met wat peper.

Doe het bladerdeeg in een taartvorm, prik er gaatjes in. Stort het volledige mengsel op het bladerdeeg. Vouw de randen eventueel om.

 

Zet in de oven op ca 160°C en bak tot de quiche vast is (ca 45 min)

Door: 
Sophie