rabarber-aardbeiencrumble

ingrediënten

enkele stengels rabarber * 20-tal aardbeien * gember * 100 g boter  * 75 g + 75 g suiker (of xylotol of kokosbloesemsuiker) * 150 g bloem * 50 g amandelpoeder 

bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C

Was het fruit. Pel de rabarber en snij in stukjes. Kook met 75 g suiker en een klein beetje geraspte gember in klein beetje vocht tot een compot. Laat afkoelen. Snij de aardbeien in schijfijes. 

Maak de crumble: meng de boter met de resterende suiker en het amandelpoeder. Doe er gelijdelijk aan de bloem bij, kneed met je handen. Zorg dat je een verkruimelde substantie krijgt. 

Leg de rabarbercompot in een vuurvaste  pot. Schik daarover de aarbeien. Verkruimel het kruimeldeeg over het fruit. 

Zet in de oven tot het kruimeldeeg bruin ziet. Werk eventueel af met wat amandelschilfers

 

Ook lekker met wat gehakte tijm erover! 

Dien lauw-warm op. Lekker met een bolletje vanille-ijs. 

 

Door: 
Sophie