Snelle Rodebietensoep

Nodig voor 1 liter
 
2 à 3 rode bietjes
2 middelgrote wortels
1 ajuin of 1 prei
1 eetlepel olijfolie of andere vetstof naar keuze
2 teentjes knoflook
1 liter groentenbouillon
1 theelepel garam masala (Indische kruidenmengeling) of 1 theelepel komijnpoeder (of gestampte komijnzaadjes)
zure room
verse koriander
 
Bereiding:
 
De bietjes rauw schillen met dunschiller (je krijgt er wel rode handen van!). Ook de wortels schillen. Met een rasp of ander huishoudapparaat de groenten grof raspen.
Stoof de ajuin/prei in de olijfolie en voeg de geperste look toe. Als de ui/prei glazig wordt de garam masala-poeder of de komijn toevoegen.
De geraspte bietjes en wortels toevoegen en alles goed door elkaar roeren. De hete bouillon erbij gieten en alles een 20-tal minuten laten koken.
Je krijgt nu een mooi paarsrode en goedgevulde soep!
Voor het opdienen een eilandje zure room in de soep doen en afwerken met een gehakte verse koriander.