Tikka Masala met (vroege) herfstgroenten
Ingrediënten
1 ui,
2 à 3 rode bieten
8 aardappelen
3 wortels
30-tal (staak)bonen
2 eetlepels Tikka Masalacurry (bioplanet) of Tikka Masala kruiden
Cocosmelk
Blikje geconcentreerde tomatenpuree
Look
Zout
Eventueel: maïsmeel, agavesiroop
Basmatrijst
Koriander en/of bladpeterselie ter afwerking
ook mogelijk: koolrabi, (boter)raap, paprika
Bereiding
Fruit de ui in een grote pot. Snij de groenten in grove stukken. Doe zin de pot met een bodem water en breng aan de kook. Doe er 1 à 2 teentjes geplette look bij. Wanneer groenten beetgaar zijn, voeg je 2 EL Tikka Masala saus, het blikje tomatenpuree, een theelepel grof zeezout en de cocosmelk toe. Laat nog een tijdje op een zacht vuur garen. Wanneer de saus te dik is, doe je er nog wat water bij. Is hij te dun, voeg je enkele lepels maïsmeel toe.
Proef of de saus voor jou goed gekruid is. Kruid bij wanner nodig, is hij te straf, dan kun je het geheel een beetje ‘blussen’ met en scheut agavesiroop.
Kook de rijst.
Werk af met wat koriander en bladpeterselie
Ook lekker erbij: gemarineerde tofu, kikkererwten, gemarineerde kip of scampi!