Tikka Masala met (vroege) herfstgroenten

Ingrediënten

1 ui,

2 à 3 rode bieten

8 aardappelen

3 wortels

30-tal (staak)bonen

2 eetlepels Tikka Masalacurry (bioplanet) of Tikka Masala kruiden

Cocosmelk

Blikje geconcentreerde tomatenpuree

Look

Zout

Eventueel: maïsmeel, agavesiroop

Basmatrijst

Koriander en/of bladpeterselie ter afwerking

 

ook mogelijk: koolrabi, (boter)raap, paprika

Bereiding

Fruit de ui in een grote pot. Snij de groenten in grove stukken. Doe zin de pot met een bodem water en breng aan de kook. Doe er 1 à 2 teentjes geplette look bij. Wanneer groenten beetgaar zijn, voeg je 2 EL Tikka Masala saus, het blikje tomatenpuree, een theelepel grof zeezout en de cocosmelk toe. Laat nog een tijdje op een zacht vuur garen. Wanneer de saus te dik is, doe je er nog wat water bij. Is hij te dun, voeg je enkele lepels maïsmeel toe.

Proef of de saus voor jou goed gekruid is. Kruid bij wanner nodig, is hij te straf, dan kun je het geheel een beetje ‘blussen’ met en scheut agavesiroop.

Kook de rijst.

 

Werk af met wat koriander en bladpeterselie

 

Ook lekker erbij: gemarineerde tofu, kikkererwten, gemarineerde kip of scampi!

 

Door: 
Sophie