Uiensoep met emmentaler

Winters met kaas

  • Ingrediënten voor 4 personen
  • 600 g uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 800 ml runderbouillon
  • 150 ml wijn, witte
  • 4 takjes tijm
  • 1 blaadje laurier
  • 100 g emmentaler (in plakjes)
  • 1 stokbrood
  • 2 kl komijn, gemalen

 

Bereidingswijze

  1. Pel de uien en snij in ringen. Pel en snipper de knoflook. Fruit ze samen glazig in olie.
  2. Blus met de wijn en laat inkoken. Schenk er de bouillon bij. Voeg tijm en laurier toe en breng aan de kook. Laat 20 minuten sudderen.
  3. Snij het brood in stukken. Beleg ze met kaas, bestrooi met komijn en schuif onder de grill.
  4. Breng de soep op smaak met peper en zout en serveer met de kaasbroodjes.

 

Door: 
Pascale De Backer
Bron: 
SOS Piet