Zoet-pikante curry met kool

ingrediënten voor 4 personen:
- 1 Chinese kool of spitskool
- 3 wortels
- 2 pijpajuinen
- bakje champignons
- tofu (optioneel)
- bruine rijst 2 kopjes
- ca 10 middelgrote aardappelen in de schil
- kerriemadras kruiden of 2 koffielepels van het potje kerrie madrassaus (te koop in Bioplanet en Bioshop)
- agavesiroop of honing
- 2 kleine potjes geconcentreerde tomatenpuree
- zout of sojasaus
- 3 teentjes look
- ook te combineren met volgende groenten op het veld: broccoli, rode biet
 
bereiding:
Snij de tofu in blokjes en marineer ze in sojasaus-agavesiroop-paprikapoeder. Bak ze in een pan. 
was de aardappelen, snij ze in 2 of 4 (naar gelang de grootte) en kook ze net beetgaar.
Kook de rijst net niet gaar.
Snij wortels in reepjes, champignons in schijfjes en de chinese kool in grove stukken. Laat arachideolie goed warm worden in een wok. stoof het wit van de pijpajuin en de geplette look erin. Doe daarna de groenten en de champignons in de wok. Doe er een goede scheut sojasaus bij en een klein beetje bouillon. Doe er eventueel een klein beetje water bij en zet er een deksel op. Laat 5-10 minuten garen.
Doe er de rest van de pijpajuin bij, 2 koffielepels madrassaus, 2 potjes tomatenconcentraat, een goede scheut agavesiroop of honing. 
Roerbak alles goed. Wanneer de groenten bijna gaar zijn doe je er de aardappelen bij. Eventueel voeg je nog een beetje water toe.
Laat nog even naar kookpunt gaan  en klaar!
Serveer met de bruine rijst (die kun je er ook al onder mengen als je dat liever hebt, zorg dan wel voor voldoende vocht, de rijst mag niet overheersen!)