zomerse lasagne met courgette en koolrabi

Ingrediënten

Lasagnebladen

1 courgette

2 à 3 koolrabi’s

1 ui

4 teentjes look

Halfgedroogde tomaten

2 blikjes geconcentreerde tomatenpuree

750 ml (soja)melk

500 ml (soja)room

Boter

Bloem

Peper, zout

Kruide: oregano, basilicum, tijm

Parmesaanse kaas

Oud brood

Olijfolie

 

Bereiding

Snij de courgette en koolrabi in schijfjes. Kook de koolrabi in wat water beetgaar.

Bestrooi de courgette met wat zout en peper en bak ze aan beide kanten. Fruit de ui

Maak de saus: maak een bechamelsaus met de boter, bloem en melk. Voeg de sojaroom toe. Voeg daarna de twee blikjes tomatenpuree toe, peper, zout en 2 teentjes geplette look. Voeg gehakte tijm, basilicum en oregano toe.

Verkruimel het brood, met 2 el olijfolie, 1 teentje look en wat gehakte tijm en oregano fijn in de blender.

 

Maak de lasagne: leg op de bodem een beetje saus. Daarna een laagje lasagneblaadjes. Helft van de courgetteschijfjes en koolrabischijfjes, wat halfgedroogde tomaatjes en helft van de ui. Laagje blaadjes. Dikke laag saus. Laagje blaadjes, rest van de groente. Laagje blaadjes, rest van de saus. Bestrooi met het broodkruim en rasp er wat parmesaanse kaas overheen.

 

Ongeveer 45 minuten in een voorverwarmde oven en daarna nog 10 minuten onder de grill!

Door: 
Sophie