zomerse lasagne met courgette en koolrabi
Ingrediënten
Lasagnebladen
1 courgette
2 à 3 koolrabi’s
1 ui
4 teentjes look
Halfgedroogde tomaten
2 blikjes geconcentreerde tomatenpuree
750 ml (soja)melk
500 ml (soja)room
Boter
Bloem
Peper, zout
Kruide: oregano, basilicum, tijm
Parmesaanse kaas
Oud brood
Olijfolie
Bereiding
Snij de courgette en koolrabi in schijfjes. Kook de koolrabi in wat water beetgaar.
Bestrooi de courgette met wat zout en peper en bak ze aan beide kanten. Fruit de ui
Maak de saus: maak een bechamelsaus met de boter, bloem en melk. Voeg de sojaroom toe. Voeg daarna de twee blikjes tomatenpuree toe, peper, zout en 2 teentjes geplette look. Voeg gehakte tijm, basilicum en oregano toe.
Verkruimel het brood, met 2 el olijfolie, 1 teentje look en wat gehakte tijm en oregano fijn in de blender.
Maak de lasagne: leg op de bodem een beetje saus. Daarna een laagje lasagneblaadjes. Helft van de courgetteschijfjes en koolrabischijfjes, wat halfgedroogde tomaatjes en helft van de ui. Laagje blaadjes. Dikke laag saus. Laagje blaadjes, rest van de groente. Laagje blaadjes, rest van de saus. Bestrooi met het broodkruim en rasp er wat parmesaanse kaas overheen.
Ongeveer 45 minuten in een voorverwarmde oven en daarna nog 10 minuten onder de grill!